Oersättliga dagar, skolmusik 2017

Första gången skolmusik 2017, for förbi mina ögon var i vintras nångång. Det flög förbi mina ögon, och jag tänkte ”jaha… Okay, va kul 🙂 ”, och så va de inte nå mer tankar omkring det. Men, när Mathias med buller och bång kom in genom dörren en dag i vintras, och med massor av osammanhängande meningar, ivrigt berättande om skolmusik, och sånger, och WOW, och jag vet inte allt, då förstod jag att dehär, de kommer han för allt i världen inte att missa!

Efter en hel del övervägande, funderande, pusslande och mycket annat, så fick jag ordnat så att jag kunde delta som ett par extra vuxna ögon i den resa som Mathias skola gjorde till Vasa. Att vara borta hemifrån några dagar i maj, bondens viktigaste månad, är inte en självklarhet, men, ibland bara måste saker och ting gå att ordna, och fast jag blev efter i mina arbeten, så, de spelar ingen som helst roll. De här dagarna, de är oersättliga.

Att försöka beskriva de här dagarna nåt mer ingående, de skulle ta allt för lång tid, men, jag ber er, titta på skolmusik 2017 på yles arenan. Genom det programmet går det att få en liten inblick i evenemanget, men, feelisen på plats, den är obeskrivlig…

Skolmusik delades upp i två konserter, en på fredag kväll och en på lördagen, vi deltog på fredagen.

Se skolmusik 2017, Yle Arenan

Feelisen när alla tusentals barn sjöng alla de här nyskrivna sångerna, ja-a, vettni, de gick rysningar genom kroppen. Som när alla klämde i allt vad de orkade i låtar som, Använd din röst, och Paavos barkbröd. Liineli var en låt som helt klistrade sej fast mellan mina öron. Drömmen, var också helt otroligt bra… Ja, det är så otroligt bra allihop.

Evenemanget är ju inte enbart just den timmen som sändes i tv. För de som deltog, så handlar skolmusik om så mycket mer. Om allt från konserten vi fick uppleva, workshoppen och open stage, till övernattning, bussresa och en massa annat.

Jag är så djupt imponerad och tacksam över allt vad jag fick uppleva de här dagarna. Stort tack till alla, barn, vuxna, arrangörer… Alla kuggar i maskineriet skolmusik 2017. Tack 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s