Veckoslut hos Conny

Conny är ganska ny i mitt liv. Typ halvår sedan vi träffades. Så, jag har inte varit hem till honom så många gånger, vilket ligger i sin naturliga förklaring i att det är en bit från Nagu upp till Töjby, Närpes. Men, nu i förra helgen bar det av mot tomatlandet.

Jag tycker om att köra. Jag har inga problem med att sitta i bilen och åka dedär långa raksträckorna längs riks åttan. … Ännu… Jag hinner nog få lejdon på de också. Nu var det så oturligt att min radio i bilen inte var på humör, (den lever lite sitt eget liv…) så jag hade ingen musik, eller radio att lyssna på heller, men Mathias var med, så det är nästan samma sak som att höra på radio. Han satt och tittade på transformers på typ nå japanska eller tjeckiska, och emellanåt satt han som en sportkommentator och babblade om allt han såg längs vägen, och så höll han noga koll på navigeringen. Några bilder fick jag också honom att ta, men de va ganska få och egentligen inte så innehållsrika. Ena raksträckan efter den andra. Men, när vi kom till korsningen där man svänger in mot Närpes, då måste han ta några bilder av Tomaten, med stort T, och växthusen som finns i princip överallt.

IMG_20170407_174624[1]

Väl framme hos Conny var det lite vedjobb på programmet. Jag tycker ju om att pyssla på med såntdär. Sågas och klabbas och pynjas med ved. Han är verkligen inte förtjust i vedjobb. Men, de passar ju riktigt bra då att jag tycker det är helt kiva att grejja med. På lördag eftermiddagskvällen tog vi ändå ”ledigt” och for och simmade till tropiclandia i Vasa.

IMG_20170408_193131[1]

Simma och bada badhus. Det är så otroligt roligt 🙂 Vi brukar vara till Caribia i Åbo ibland också, men det är ju roligt att prova nåt nytt ställe. Och riktigt roligt var det. Varmt i vattnet i stora bassängen. Riktigt passligt varmt för mej, jag som annars alltid fryser. Men här var det varmt! I ute bassängen/rutchbanebassängen var det inte riktigt lika varmt och jag frös ju som vanligt då temperaturen va en gnutt lägre. Men, stora bassängen… Där trivdes jag 🙂 Vi simmade och simmade, flöt omkring på allvärldens flytetyg och åka rutchbana, nonstop i en och en halvtimme. Men sen, när vi gungat vågor från vågmaskinen för andra gången, då fick de sen va färdig simmat innan vi skulle blivit helt, totalt russinskrynkliga. 2 timmar badhus, sämre kan man ha det på en lördag kväll 🙂 Men, roligt tog inte slut med det, vi drog till ett av Mathias favoritställen att äta på. Pizzabuffe på Rax. De slår aldrig fel.

En mäktig plats på lilla jorden, lite så känns det att åka över söderfjärden. Jag har besökt platsen förut, och även fått guidning på Meteoria. De va när vi hade bondbloggsträff där för några år sedan. De va mäktigt. För den som sitter och skurar av och an längs vägarna runtomkring söderfjärden så är de ju vardagsmat, men för en holmlolla som jag så är det mäktigt 🙂  Tänk de, där åker man på 520 miljoner år historia… Visserligen går man omkring på lika lång historia på många andra ställen också. Men spåren från den där meteoriten som damp ner gör det så påtagligt.

IMG_20170408_210939[1]

Någonting som ens kommer i närheten av nånting sånthär har vi ju inte hemma.

Man blir som imponerad, eller … förtjust… vad man ska kalla det, av sådant man inte har hemma…

Det vi inte heller har hemma är stenar i sjön. Vi har grynnor. Grynnor som är berg. Ibland kan det finnas någå stenrapel och längre ut finns de på ett annat sätt stenar som grynnor, men man ska ju nog nån timme utåt då… Men, i österbotten har dom ju mest som bara stenar. Hela fjärdarna grunda och fulla med stenar. Förresten har dom nästan inget inomskärs heller. Det är lite havsvikar och sen är det hela bottenviken till näst. Djupt blir det inte så fort, och egentligen blir det ju inte djupt alls. Int riktigt sådär vrådjupt som de kan finnas här. De e platt. Platt på land. Platt under havsytan. Här är det mer upp som ner.

IMG_20170409_111030[1]

Så nära, men ändå så annorlunda, fast egentligen inte, men nog lite ändå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s