Måndag morgon

Ny vecka… Gäääsp…

Efter ett innehållsrikt veckoslut så var det segt att komma igång idag på morgonen. Mathias var trögare än vanligt. Han fyllde 10 år i lördags och hade kalas hela dagen, och han har ju inte riktigt kunnat sova eller tänka på någonting annat än kalaset hela veckan före den stora dagen D. Men, det är väl så det ska vara när man fyller 10 år. Kalas, paket och ett enda härligt virrvarr. Som grädde på moset så har vi fått igång syrrans och min gamla moped. En PV som vi körde med när vi var 15-17år. Så det var ju inte igår som den användes som flitigast… Men, nu går den igen, och det tycker ju Mathias är vansinnigt roligt! Han körde omkring här på holmen (främst på åkrarna) halva söndagen och sjöng ”siisti mopo” för full hals. Han har en liten moped mönkkiä, men den är inte alls lika rolig. Mopeden är mycket roligare nu, det är lite trickigare att fara iväg med den. Man ska ha knappen, chocken, kicka, kopplingen, växel, gasa, släppa sakta och hoppas att de bär iväg, hålla balansen, och gärna få bort chocken där i något skede. Med mönkkisen är det bara att vrida på nyckeln, starta på knappen, sätta i växel och så far man. Så, det har varit ett fartfyllt veckoslut på många vis, och måndag morgon kom alldeles för snabbt.

På söndag kväll bestämde jag mej för att fara ut och cykla på måndag morgon. För att komma igång bättre. Jag gör det lite nu och då, far och cyklar alltså, när andan faller på. Jag har på det viset bra med jobbet, att jag kan fara och cykla på morgonen, och så börjar jag dagen sen när jag cyklat färdigt. Jag gör ju de jobben jag gör för dagen, men någon exakt tidsplan har jag inte. Så cyklar, eller motionerar jag på morgonen så håller jag sen på, tills jag är färdig med de jobben som ska göras den dagen. Om klockan är 17 eller 20 när dagens program är till ände, spelar liksom ingen roll. Det är en stor frihet, och en fantastisk möjlighet jag har, att kunna fara ut och motionera på morgonen. Att bestämma klockan själv, det är få förunnat. Oftast ska arbetande folk vara på jobb klockan –.– och då går det ju inte att stå och säga ”men jag ska ju hinna cykla 15km innan jag kommer” Då måste man stiga upp tidigare för att hinna innan jobbet. Jag kan istället skjuta jobben framåt, och så gör jag det när jag vill. Ibland. Inte går det ju alla dagar. Ibland får man helt enkelt lov att skippa en cykeltur, eller promenad eller någonting ifall man har jobb från det att man vaknar tills man ska gå och lägga sej, eller har något klockslag att passa, men ofta så kan jag, om jag vill, göra någonting någon timme på morgonen innan jag går till fåren.

Idag blev det en cykeltur. Jag cyklade ner till Kirjais österuddan. Det är en lagom morgonlänk, och så får man till lika se hur det ser ut på österuddan, och naturligtvis längs vägen dit. Inte är det stora noteringar man gör, men ibland är de öppet vatten, ibland ligger det is. Ibland är det mycket bilar, ibland bara någon. Någon gång kan man träffa på någon bekant, och så noterar man ju hela tiden såna där småsaker längs vägen… Lite ”pelargontittande” för att hålla koll på vad grannarna gör då man inte har så många att hålla koll på från sitt eget fönster 🙂

IMG_20170403_082852[1]

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s