Reko

Ja, det där med Reko. Någonting som är lite nytt här i trakterna, men nere i europa lär det ha funnits länge. En bekant berättade för mej en gång hur han hade varit på reko, i Frankrike tror jag det var.

”-Då kom dom dit med gårdens produkter, det var ju mycket vin och sånt som de också hade, och där stod de och smuttade vin, tills de blev alldeles smålulliga, pratade och skrattade, naturligtvis sålde sina varor också och sen for de hem” 

Ungefär så berättade han… Och de låter ju jättetrevligt 🙂

Något vinpimplande blir de ju inte tal om här, men pratet och skrattet finns ju, och trevligt är det också 🙂

Reko finns ju lite överallt, i Nagu-Korpo också, och sen är följande i Pargas och sen finns det Åbo. Sen är ju resten av Finland fullt med rekoringar också, men just de här är ju närmast mej. Jag har inte varit till Reko Pargas förut, förrän igår. Och där var det liv och rörelse. Riktigt småtrångt och trevligt, precis som det ska vara 🙂 Jag kom till platsen, Gamla Malmen, ungefär en kvart före det skulle börja, och då var det redan fullt med folk och bilar på plats. Jag som tyckte jag var i god tid… Visserligen var jag ju det också, men det var nog många andra som varit i bättre tid än jag. Nå, väl på plats så hade jag sålt mina beställningar på ungefär 20 minuter. Allt går ju ut på förhandsbeställningar. Och så var det bara att packa ihop bilen och fara hem. Trodde jag. Jag slapp ju inte bort. Jag ställde mej i en knut, ganska långt in med bilen när jag kom, men de tror jag inte jag gör flera gånger… Nå, vi väntade en kvart, och sen hade trafiken bakom bilen lättat så mycket att vi slapp bort. Så, inte blev det någon lång väntan, men för en 10 åring (Mathias var ju med naturligtvis) som längtar efter att få fara till Hesburger på hamburgare var väntan näst intill olidlig! (Om man nu ska tro på det… )

Så nu har jag varit på min första Reko pargas, och det var nog en mer positiv upplevelse. Folk pratade, frågade, funderade och en dam hade köpt en slow-cook Crock Pot, som kommit med posten samma dag, och då på kvällen köpte hon kött och skulle prova Crockpotten och var så i förväntan vad det skulle bli 🙂 Jag hoppas verkligen att hon lyckas med kokeriet av den benfria steken hon köpte, och om jag träffar henne igen bara måste jag fråga om det blev bra, och om hon kan rekommendera crockpotten. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s